Σκέφτεστε πώς να της πείτε όλα εκείνα που νιώθετε γι’ αυτή; Υπάρχει τρόπος να τον εντυπωσιάσετε; Θέλετε να μάθετε τι αισθάνεται για εσάς; Η επιλογή των λουλουδιών μπορεί να αποκαλύψει τα πάντα! Άξια εμπιστοσύνης τα πέταλά τους και το ανείπωτο μυστικό θα γνωστοποιηθεί μόνο στον άμεσο παραλήπτη! Έτσι, χωρίς λόγια, με τις λέξεις της καρδιάς στη γλώσσα των λουλουδιών, για χάρη του Έρωτα!

Μια ανθισμένη προσφορά είναι μια γλυκιά χειρονομία, που σίγουρα βρίσκει ανταπόκριση. Τα λουλούδια είναι πάντα ευπρόσδεκτα, αν και όσα κρύβουν δεν είναι σε όλους γνωστά. Μάθετε λοιπόν, τη γλώσσα τους και τα μονοπάτια που ανοίγει η μορφή τους. Έτσι, θα μπορείτε να αποκρυπτογραφείτε ένα σπουδαίο μυστικό κώδικα και να χρησιμοποιείτε σημαντικούς συμβολισμούς για να μεταφέρετε μηνύματα του μικρού φτερωτού θεού!

1. Τριαντάφυλλο με χρώμα…

…κόκκινο:

Σύμβολο του πάθους, αλλά και της αληθινής αγάπης, ανά τους αιώνες! Αποκαλύπτει έντονη την ανάγκη έκφρασης έρωτα και δείχνει επίμονο ρομαντισμό. Συνήθως, η αλήθεια που εκφράζει είναι αναμφισβήτητη, αλλά η επιλογή του καμιά φορά δηλώνει ότι δεν έχει αυθεντική προέλευση, αφού φανερώνει και έλλειψη πρωτοτυπίας!

…ροζ:

Μοιάζει απαλό και εύθραυστο, όπως τα λεπτά και αγνά συναισθήματα. Τα αγκάθια του δεν πληγώνουν και είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφραστεί μια τρυφερή αγάπη, η οποία εμπεριέχει και μια δόση συστολής!

…κίτρινο:

Αν τα λουλούδια του είναι μικρά συμβολίζει τη συνέπεια σε μια παραδοσιακή και βαθιά αγάπη. Αν είναι μεγάλα, μάλλον φανερώνει ζήλια και ίσως το μπουκέτο τους κρύβει και κάποια απιστία.

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα υποδηλώνουν διφορούμενα συναισθήματα, αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι διαφορετικά και πανέμορφα!
Τα κίτρινα τριαντάφυλλα υποδηλώνουν διφορούμενα συναισθήματα, αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι διαφορετικά και πανέμορφα!

…λευκό:

Καταθέτει καθαρότητα καρδιάς και δείχνει αφέλεια! Χωρίς να υπονοεί κάτι άλλο από αυτό που δείχνει, μερικές φορές μπορεί να παρεξηγηθεί. Ίσως η προσφορά του να ερμηνευτεί σαν αδιαφορία για την ανταπόκριση ενός έρωτα, αφού το χρώμα για πολλούς κρίνεται ουδέτερο. Για τα πέταλα του ρόδου όμως, δεν είναι!

Μια απλή ανθοδέσμη είναι η πιο ακριβή χειρονομία αγάπης, ειδικά, όταν βασίζεται σε λίγα λευκά τριαντάφυλλα, που είναι μια ξεκάθαρη κατάθεση καρδιάς!
Μια απλή ανθοδέσμη είναι η πιο ακριβή χειρονομία αγάπης, ειδικά, όταν βασίζεται σε λίγα λευκά τριαντάφυλλα, που είναι μια ξεκάθαρη κατάθεση καρδιάς!

2. Γαρίφαλο

Συχνά προμηνύουν ασταθείς και ευμετάβλητες καταστάσεις, αλλά μάλλον όταν τα πέταλα δεν διαθέτουν συγκεκριμένη απόχρωση. Το καθαρό κόκκινο αναδεικνύει έναν ξαφνικό και δυνατό έρωτα, ενώ το ρόδινο εξομολογείται μια αξέχαστη αγάπη. Το κατάλευκο μιλά για αθώα και ειλικρινή συναισθήματα, ενώ το κίτρινο δηλώνει άρνηση.

Τα κατακόκκινα γαρίφαλα αντιπροσωπεύουν έναν ξαφνικό και δυνατό έρωτα!
Τα κατακόκκινα γαρίφαλα αντιπροσωπεύουν έναν ξαφνικό και δυνατό έρωτα!

3. Ορχιδέες

Κρύβουν ομορφιά και μυστήριο, εξωτικότητα και ιδιορρυθμία! Εκμυστηρεύονται έναν έρωτα έτοιμο να παραδοθεί και να κάνει τα πάντα. Τα λουλούδια τους φαίνονται ευαίσθητα, αλλά μπορούν -απρόσμενα- να ζήσουν για πολύ, όπως και η παράφορη αγάπη, την οποία αντιπροσωπεύουν!

Η παράφορη αγάπη και ο σαρωτικός έρωτας κρύβονται στις παράξενες ορχιδέες!.
Η παράφορη αγάπη και ο σαρωτικός έρωτας κρύβονται στις παράξενες ορχιδέες!

4. Τουλίπα

Γνωστοποιεί την ιδανική αγάπη και πρέπει να νιώθει τυχερός εκείνος που δέχεται ένα μπουκέτο με τα λουλούδια της!

Τα άνθη της τουλίπας αποκαλύπτουν την απόλυτη αγάπη!
Τα άνθη της τουλίπας αποκαλύπτουν την απόλυτη αγάπη!

5. Πολύανθος ή διατσίντο

Γνωστό και ως διατσίντο με λευκά πολύ μυρωδάτα -απλά ή διπλά- ανθάκια, που εκφράζουν έναν ορμητικό έρωτα, ο οποίος όμως, συχνά υπονοεί και μια επικίνδυνη ευχαρίστηση.

6. Μενεξές και 7. Μυγκέ

Ένα μπουκέτο με τα μικρά χαριτωμένα λουλούδια τους ευωδιάζει άνοιξη και φανερώνει ρομαντική διάθεση, αλλά και την ελπίδα αναβίωσης αγαπημένων αναμνήσεων!

8. Γιασεμί και 9. Νάρκισσος

Πάντα, η εκπληκτική και έντονη μυρωδιά τους αποδεικνύει δυνατά συναισθήματα!

Λίγοι ευωδιαστοί νάρκισσοι είναι ένα συναρπαστικό δώρο καρδιάς!
Λίγοι ευωδιαστοί νάρκισσοι είναι ένα συναρπαστικό δώρο καρδιάς!

10. Ίρις

Σαν την αγγελιοφόρο των θεών, σαν το ουράνιο τόξο στο οποίο μεταμορφώθηκε, τα λουλούδια της προαναγγέλλουν τον ήλιο μετά τη βροχή, τη βάσιμη προσδοκία, χρησιμοποιώντας τα χρώματα της ελπίδας. Μια τέτοια προσφορά ανοίγει τον δρόμο για πραγματικά όνειρα και για σίγουρη επιστροφή σε μια αγάπη, που μπορεί και να πληγώθηκε για ένα διάστημα!

11. Αμαρυλλίδα

Τα εντυπωσιακά κρίνα της έχουν έντονη επίδραση στον αποδέκτη. Οι ανοιχτόχρωμοι τόνοι δείχνουν σταθερότητα συναισθημάτων, ενώ σε κόκκινο εντυπωσιάζουν και παρασύρουν ευχάριστα. Έτσι ή αλλιώς, η αμαρυλλίδα εκφράζει τη μεγαλοπρεπή ομορφιά και προσφέρεται για να δηλώσει τον θαυμασμό σε ένα ωραίο πρόσωπο.

12. Νεραγκούλα

Ένα μπουκέτο από τα ζωηρά ντελικάτα λουλούδια της σε ονειρεμένες αποχρώσεις εκτιμάται ιδιαίτερα, επειδή δεν είναι μόνο εξαίσιο στην όψη, αλλά εξομολογείται στον παραλήπτη τη γοητεία που αποπνέει το πρόσωπό του και την επιρροή την οποία έχει καταφέρει!

Νεραγκούλες και μάλιστα, λευκές, έτοιμες να συνεπάρουν αυτόν που θα τις δεχτεί με την απλότητα και τη γοητεία τους.
Νεραγκούλες και μάλιστα, λευκές, έτοιμες να συνεπάρουν αυτόν που θα τις δεχτεί με την απλότητα και τη γοητεία τους.

(Αν η προσφορά είναι ανθισμένα φυτά)

13. Αζαλέα:

Επειδή είναι ευαίσθητη και ξαναβγάζει λουλούδια με μεγάλη προσπάθεια, αντιπροσωπεύει έναν πρόσκαιρο έρωτα. Η πλούσια άνθησή της όμως, αποδεικνύει και τη χαρά που μπορεί να αισθανθεί κάποιος αν αφεθεί στο πάθος, ακόμα και αν ξέρει ότι ίσως να μην κρατήσει!

Μια ανθισμένη γλάστρα αζαλέας πάντα είναι ευπρόσδεκτη, ακόμα και αν αυτός που θα τη δεχτεί δεν ξέρει πόσο θα "κρατήσει"!
Μια ανθισμένη γλάστρα αζαλέας πάντα είναι ευπρόσδεκτη, ακόμα και αν αυτός που θα τη δεχτεί δεν ξέρει πόσο θα “κρατήσει”!

14. Kυκλάμινο:

Δηλώνει αμφιβολία για την πίστη του ερωτικού συντρόφου, αλλά και τάση για εγκατάλειψη προσπάθειας και επιμονής στην υπάρχουσα σχέση.

15. Oρτανσία:

Χειρονομία, κυρίως από υποχρέωση, χωρίς ιδιαίτερο νόημα, με την ελπίδα ότι ο παραλήπτης θα δείξει επιείκεια και δεν θα παρεξηγήσει την εύκολη λύση.

Θυμηθείτε! Έχει αποδειχτεί ότι:             

  • Το άρωμα των ρόδων βοηθά στο να ερωτευθεί κάποιος. Άμεσα και ανεξήγητα επηρεάζει τον ψυχισμό του ανθρώπου και διεγείρει την ανάγκη να αισθανθεί όλα εκείνα που η καρδιά κρύβει και μπορεί!
  • Οι ευχάριστες μυρωδιές των λουλουδιών φτιάχνουν τη διάθεση, αναπτερώνουν το ανοσοποιητικό και έτσι συνεργάζονται άριστα για σώμα και ψυχή, για υγεία και έρωτα, “στοιχεία” -έτσι κι αλλιώς- αλληλένδετα.
  • Στα φρέσκα τριαντάφυλλα υπάρχει μια ουσία, η οποία συνεργάζεται στην παραγωγή ορμονών ευτυχίας. Έτσι βοηθούν τον οργανισμό να “ανέβει” και να νιώσει ευφορία, όπως ακριβώς συμβαίνει στην αρχή μιας αγάπης. Το ίδιο συστατικό συναντάται και στη σοκολάτα. Δεν είναι τυχαίο που οι προσφορές τους χρόνια τώρα έχουν θετικό αποτέλεσμα στο ερωτικό κάλεσμα, αφού πλέον αυτό αποδεικνύεται και σαν απορροή μιας χημικής επίδρασης.  
Αφεθείτε στο ευχάριστο άρωμα του ρόδου... Απολαύστε τη στιγμή που η ευεργετική φρεσκάδα των πετάλων του έρχεται σε άμεση επαφή με τον οργανισμό σας... Μόνο προσέξτε μην πληγωθείτε από τα αγκάθια του!
Αφεθείτε στο ευχάριστο άρωμα του ρόδου… Απολαύστε τη στιγμή που η ευεργετική φρεσκάδα των πετάλων του έρχεται σε άμεση επαφή με τον οργανισμό σας… Μόνο προσέξτε μην πληγωθείτε από τα αγκάθια του!