Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Άρθρο

Χλοοτάπητας: Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον!
Πράσινο και υγεία

Χλοοτάπητας: Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον! 

Ίσως φαίνεται δύσκολη η συντήρησή του και σας προβληματίζει το πότισμά του. Με την κατάλληλη οργάνωση όμως, και ένα επαρκές σύστημα άρδευσης, ο χλοοτάπητας θα εξελιχθεί σωστά και εσείς θα αισθανθείτε σύντομα τη διαφορά. 

Το γκαζόν δημιουργεί το πράσινο φόντο της κηποτεχνικής ζωγραφιάς σε κάθε ελεύθερο χώρο, ενώ προσφέρει ανεκτίμητα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου. «Ντύστε» λοιπόν, με τη βοήθειά του κάθε γυμνή επιφάνεια και απολαύστε την πολύπλευρη ευεργετική του επίδραση.

Ο χλοοτάπητας, το γνωστό σε όλους γκαζόν, βοηθά στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου, ενώ συμμετέχει ενεργά στη συγκρότηση ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

Αντίληψη ενοποίησης και ισορροπίας

 • Ο χλοοτάπητας είναι ο κύριος συντελεστής του κήπου, καθώς συνδυάζει αρμονικά φυτικά και κατασκευαστικά μέρη.
 • Εξασφαλίζει τη σωστή αλληλεπίδραση φυσικών και τεχνιτών στοιχείων, χωρίς να παραμελεί την ανθρώπινη συμπεριφορά.
 • Κοντά του ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται άμεσα και αντιδρά θετικά στην ενοποίηση, την οποία καταφέρνει η πράσινη επιφάνεια στον κήπο.
 • Εξάλλου η ισορροπία της όμορφης κηποτεχνικής σύνθεσης, που στηρίζεται στο γκαζόν, δεν αφήνει αδιάφορο κανένα και βελτιώνει τη διάθεση, συμπληρώνοντας βασικά στοιχεία –ομαδικότητας και συμμετρίας – που λείπουν σε καθημερινή βάση.

Πηγή ευεξίας

 • Το ολοζώντανο χαλί δημιουργεί ένα ευχάριστο και χαλαρό περιβάλλον, ενώ εύκολα ταξιδεύει το νου σε ήρεμα μονοπάτια και ειδυλλιακά σκηνικά της εξοχής.
 • Η εικόνα του αποπνέει εμπιστοσύνη και χαρίζει ενέργεια. Το πράσινο χρώμα του, καθώς επεκτείνεται, καταλαγιάζει το άγχος και φτιάχνει μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα, ευνοώντας καλές σκέψεις και όμορφες συζητήσεις. 
 • Η μορφή και η ζωντάνια του επιδρούν θετικά στο νευρικό σύστημα, αρκεί να αφεθείτε στην αγκαλιά του οπτικά ή και ουσιαστικά, χωρίς εντάσεις, με απόλυτα φυσικό τρόπο.
 • Μείνετε στο καθιστικό του κήπου ή ξαπλώστε στην πράσινη επιφάνεια.  Απομονωθείτε για μερικά λεπτά στο κενό, στο άδειασμα του νου, στη γαλήνη της στιγμής. Νιώστε μια αίσθηση πληρότητας να σας πλημμυρίζει και απολαύστε το μαγικό άγγιγμα του χλοοτάπητα. Έτσι θα μπορέσετε να αλλάξετε τους ρυθμούς σας και να τους εναρμονίσετε με εκείνους της φύσης, ακόμα και αν δεν βρίσκεστε κοντά της.

Ελευθερία κινήσεων 

 • Το γκαζόν προσφέρει άνεση και χώρο για χαρούμενες δραστηριότητες χωρίς όρια. Τα παιδιά παίζουν και τρέχουν πάνω του χωρίς κίνδυνο. Ανακαλύπτουν τη φύση και τη ζωή, καθώς έρχονται σε επαφή με την φυτική έκταση και κάνουν αληθινά όνειρα.
 • Η πράσινη επιφάνεια χαρίζει ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς, ακόμα και στους μεγάλους, όχι μόνο όταν ξεκουράζονται με τη βοήθειά του, αλλά και καθώς τους επιτρέπει να γυμνάζονται ή και να διασκεδάζουν πάνω του, ξεχνώντας υποχρεώσεις και ηλικία.
 • Έχει αποδειχτεί ότι η κινησιοθεραπεία, η αεροθεραπεία, ακόμα και η ηλιοθεραπεία, όταν πραγματοποιούνται στον χλοοτάπητα, επιτυγχάνουν απόλυτα το στόχο τους.

Με στοιχεία…

…για την υγεία και το περιβάλλον

 • Ο χλοοτάπητας στηρίζει και ευνοεί τον οργανισμό, αφού ωφελεί ουσιαστικά το περιβάλλον. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα από ρυπογόνους παράγοντες και δρα ως φίλτρο σκόνης. 
 • Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο ελευθερώνονται 50 κυβικά μέτρα οξυγόνου από 100 τετραγωνικά μέτρα χλοοτάπητα!
 • Το γρασίδι είναι από τα καλύτερα μέσα ελέγχου της ηλιακής ακτινοβολίας στην ύπαιθρο. Τους ζεστούς μήνες, ακόμα και μια θερμή ολοφώτιστη μέρα, μειώνει ικανοποιητικά τη θερμοκρασία στο άμεσο περιβάλλον του, αλλά και μέσα στο σπίτι με το οποίο συνορεύει.
 • Και οι επιδράσεις του επεκτείνονται και στη μείωση του θορύβου, καθώς έχει βρεθεί ότι τα μικρά, αλλά πυκνά φυτά του έχουν σημαντική δυνατότητα απορρόφησης ήχου.

Related posts

Αφήστε μια απάντηση

Required fields are marked *