Ως μία ρομαντική χειρονομία, ως ένα ευχαριστώ, ένα συγγνώμη ή “έτσι απλά για σένα”, το αλεξανδρινό αποτελεί πάντα την ιδανική επιλογή!

Για περισσότερα από 160 χρόνια, η Ημέρα του Αλεξανδρινού γιορτάζεται στην Αμερική στις 12 Δεκεμβρίου! Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει οριστεί στη μνήμη του Joel Roberts Poinsett, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην παγκόσμια διάδοση του Αλεξανδρινού και έφυγε από τη ζωή στις 12 Δεκεμβρίου 1851. Προς τιμή του μάλιστα, το αλεξανδρινό αποκαλείται και ποϊνσέττια!

Στις 12 Δεκεμβρίου, ένα αλεξανδρινό είναι η καλύτερη προσφορά!
Στις 12 Δεκεμβρίου, ένα αλεξανδρινό είναι η καλύτερη προσφορά!

Ο Poinsett, πρέσβης των ΗΠΑ που υπηρετούσε στο Μεξικό, ήταν ο άνθρωπος που έφερε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το όμορφο διακοσμητικό φυτό. Το 1852, το Κογκρέσο των ΗΠΑ κήρυξε την επέτειο που έφυγε από τη ζωή, ως την “Ημέρα του Αλεξανδρινού”. Με την πάροδο των χρόνων καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, η παράδοση της προσφοράς ενός αλεξανδρινού σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε 12η Δεκεμβρίου! Τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη παράδοση έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ευρώπη. Είτε ως κίνηση αγάπης, συγνώμης, ευχαριστίας ή έτσι απλά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, το όμορφο αλεξανδρινό με τα χρωματιστά του φύλλα που θυμίζουν αστέρι, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μεταφέρετε μηνύματα εγκαρδιότητας!

Το ιδανικό δώρο!
Το ιδανικό δώρο!

Το δώρο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καταλληλότερο δώρο για την Ημέρα του Αλεξανδρινού από το ίδιο το φυτό του. Οι ποικιλίες του είναι πολλές, όπως πολλές είναι και οι αφορμές για να προσφέρετε το αλεξανδρινό ως δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορείτε να δωρίσετε ένα ανθισμένο φυτό μόνο του ή ως μέρος μίας σύνθεσης. Ως κομμένο λουλούδι, μετατρέπει τις ανθοδέσμες σε πολυτελείς συνθέσεις. Το μέγεθος και το σχήμα του διαθέτει άφθονες παραλλαγές, αφού στην αγορά μπορείτε να βρείτε από μίνι αλεξανδρινά μέχρι αρκετά ανεπτυγμένα σε ύψος φυτά.

Τα ανθισμένα φυτά του αλεξανδρινού στέλνουν τα πιο όμορφα μηνύματα!
Τα ανθισμένα φυτά του αλεξανδρινού στέλνουν τα πιο όμορφα μηνύματα!

Tο μήνυμα

Η προσφορά του όμορφου αλεξανδρινού σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο δηλώνει από μόνη της «Είσαι ξεχωριστός» ή « Σε σκέφτομαι». Ένα όμορφο περιτύλιγμα ή η προσθήκη του σε μία σύνθεση με προσεκτικά επιλεγμένα διακοσμητικά, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τον παραλήπτη!

Κρύψτε μια έκπληξη στο ανθισμένο μπουκέτο!
Κρύψτε μια έκπληξη στο ανθισμένο μπουκέτο!

Η περίσταση

Πείτε ευχαριστώ στην μητέρα σας την Ημέρα του Αλεξανδρινού, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ή εκφράστε την αγάπη σας σε έναν καλό σας φίλο με ένα ολάνθιστο αλεξανδρινό. Φυσικά, υπάρχουν και οι μεγάλες εκπλήξεις που μπορείτε να προγραμματίσετε για εκείνη την ημέρα, όπως μία πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας με το δαχτυλίδι αρραβώνων κρυμμένο ανάμεσα στα χρωματιστά φύλλα του!

Πηγή των ιδεών και των φωτογραφιών είναι το “Stars for Europe” ( www.starsuniteeurope.eu και στο Facebook https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.).