Ο έτοιμος χλοοτάπητας από νέες ποικιλίες με εύκολη προσαρμογή και λίγες ανάγκες, είναι η ιδανική λύση για κάθε κήπο. Η Hellasod σας προτείνει και σας παρουσιάζει το Tahoma 31, ένα νέο θερμόφιλο υβρίδιο, με ασύγκριτα πλεονεκτήματα, που σέβεται τον χώρο σας, αλλά και το περιβάλλον!

Οι θερμόφιλες ποικιλίες χλοοτάπητα εμφανίζουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις ψυχρόφιλες, όπως ότι:

  • Απαιτούν σημαντικά λιγότερες επεμβάσεις φυτοπροστασίας        
  • Παρέχουν πολύ μεγάλη εξοικονόμηση νερού
  • Αξιοποιούν όλες τις διαθέσιμες πηγές άρδευσης

Συνεπώς, πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα του μειωμένου κόστους,  θεωρούνται επιπλέον, ιδιαίτερα φιλικές προς το περιβάλλον.

Το Tahoma 31 είναι ένα νέο θερμόφιλο υβρίδιο Βερμούδας, που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος στην Ελλάδα αποκλειστικά από την εταιρεία Hellasod! Είναι ιδιαίτερα γνωστό για την αντοχή του στο κρύο, αλλά και στην ξηρασία. Πρασινίζει πολύ νωρίτερα την άνοιξη σε σχέση με άλλες θερμόφιλες ποικιλίες, καθώς επίσης παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στο πάτημα και στην σκιά. Η εγκατάσταση του είναι ταχύτατη και έχει μεγάλη αντοχή στην αλατότητα. Είναι υβρίδιο εξαιρετικής ποιότητας, με πολύ μεγάλη προσαρμοστικότητα.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του Tahoma 31 είναι η εξαιρετική αντοχή του στο κρύο και εξαιτίας αυτής, εμφανίζει το ελάχιστο δυνατό διάστημα λήθαργου κατά την διάρκεια του χειμώνα, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές δεν ληθαργεί καθόλου.

Μία ακόμα σημαντική ιδιότητά του είναι ότι δεν παράγει ταξιανθίες και σπόρους, στοιχεία τα οποία δημιουργούν αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Επιπλέον, λόγω της στειρότητας του, δεν υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης (φαινόμενο ζιζανιοποίησης).