Καθαρίστε την ατμόσφαιρα και το μυαλό σας από βλαβερές ουσίες και αρνητική ενέργεια. Βάλτε στο χώρο σας ζωηρούς βλαστούς, όμορφα φύλλα και πολύχρωμα λουλούδια για να διώξετε άσχημες σκέψεις, να κερδίσετε όμορφες εικόνες και να οργανωθείτε καλύτερα στο κατώφλι του χειμώνα και όχι μόνο. Αποφασίστε λοιπόν, τώρα την αποτοξίνωση στο σπίτι σας με φυτά εσωτερικού χώρου.

Η ανάσα των φυτών επηρεάζει θετικά και άμεσα τη διάθεση, περνώντας μέσα στο σώμα και την ψυχή ένα μήνυμα ζωής, γραμμένο από την ίδια την φύση.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν  την ατμόσφαιρα στο σπίτι και  ομορφαίνουν το περιβάλλον.
Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι και ομορφαίνουν το περιβάλλον.

Γενικά:

Τα φυτά υποστηρίζουν άριστα τον ρόλο κάθε χώρου, ενώ ομορφαίνουν χωρίς κόπο το περιβάλλον του. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείτε τη δύναμή τους, αρκεί να αγγίξετε με το βλέμμα ή απαλά με τα δάχτυλα φύλλα και πέταλα. Όσο μικρή και αν είναι η παρουσία τους γίνεται άμεσα αισθητή και κάνει πιο ανάλαφρη την ατμόσφαιρα. Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν χωρίς λόγο, αφού ο ψυχισμός του ανθρώπου αντιλαμβάνεται μέχρι το τελευταίο κύτταρο του οργανισμού του το ζωντανό πράσινο… την ίδια τη φύση, τα υπέροχα λουλούδια… την ίδια τη ζωή.

Σε καθιστικό και σαλόνι

Εκεί όπου πρέπει να χαλαρώσετε, αλλά και να συζητήσετε, να βρεθείτε με την οικογένειά σας ή και τους φίλους σας, είναι ανάγκη να συντηρήσετε κάπως ψηλά φυτά, ανάλογα πάντα με την έκταση του δωματίου. Ένας τέτοιος χώρος έχει ανάγκη να αποκτήσει ένα φιλόξενο ύφος και αυτό επιτυγχάνεται άριστα με τις εντυπωσιακές πράσινες μορφές της χαμαιδορέας ή της κέντιας, αλλά και των φιλόδενδρων ή της σεφφλέρας. Μην παραλείψετε τα λουλούδια στα ανθοδοχεία, για να ενισχύσετε τους δεσμούς της οικογένειας και της φιλίας.

mc jefferson agloro c2FAMnQaCDE unsplash

Στην κουζίνα

Είτε είσαστε μόνοι, είτε όχι, τα φυτά είναι η καλύτερη παρέα για το μαγείρεμα, αλλά και για όλες τις συνηθισμένες δραστηριότητες στο χώρο της κουζίνας. Εδώ ταιριάζουν απόλυτα τα ολοζώντανα μπουκέτα του κυκλάμινου, αλλά και της αζαλέας, αρκεί να υπάρχει έντονος φωτισμός. Σε σκιερές γωνιές εμπιστευθείτε τα «μίνι» σπαθίφυλλα με τα λευκά άνθη, που ξεπετάγονται σχεδόν όλο τον χρόνο. Κοντά σε παράθυρο μπορείτε να δημιουργήσετε μια μυρωδάτη σύνθεση –σε άνετο δοχείο ή σε μικρά γλαστράκια- με αρωματικά φυτά. Έτσι θα εκμεταλλευτείτε την ευεργετική επιρροή τους στο χώρο, αλλά και στην υγεία σας, στην ατμόσφαιρα, αλλά και στη μαγειρική σας. Σε περίπτωση που η κουζίνα δεν δέχεται άπλετο φως, χρησιμοποιήστε καλαθέα ή φιττόνια, είδη με διακοσμητικά φύλλα.

nico TN9hFa61cIw unsplash

Στην κρεβατοκάμαρα

Ένα χαριτωμένο φρέσκο μπουκέτο, έστω και ένα μόνο ανθισμένο στέλεχος ορχιδέας ή και ένα μικρό λουλουδιασμένο φυτό, όπως είναι η σαιντπώλια ή μια βεγόνια, μπορεί να καταφέρει τη διαφορά. Η ιδανικότερη θέση του βρίσκεται πάνω στο έπιπλο της τουαλέτας, μπροστά από τον καθρέπτη, όπου η μορφή του θα αντικατοπτρίζεται και θα διαχέεται σε ολόκληρο το χώρο, ενισχύοντας έτσι τη δύναμή του. Και θυμηθείτε τα λουλούδια ανανεώνουν το περιβάλλον, αλλά και τις σχέσεις. Φτιάχνουν την ατμόσφαιρα, αλλά και τη διάθεσή μας, όλες τις ώρες, λειτουργώντας όπως εκείνα ξέρουν, είτε βρίσκονται εκεί για καληνύχτα, είτε για το ξεκίνημα μιας καινούργιας μέρας.

Και μην φοβάστε ότι η κρεβατοκάμαρα επιβαρύνεται με τη νυχτερινή φυτική δραστηριότητα. Λίγα και μικρά φυτά, ακόμα και τα φρέσκα κομμένα λουλούδια δεν πρόκειται να σας βλάψουν, αρκεί βέβαια το πρωί να αερίζετε το χώρο, όπως πρέπει να κάνετε και με κάθε δωμάτιο.

sincerely media PZxFRI4TPl0 unsplash

Μικρά μυστικά για άμεση αποτοξίνωση:    

  • Κανένας χώρος δεν πρέπει να μένει ψυχρός και απρόσωπος. Δώστε του ζωή με την αναπνοή ενός φυτού.  Προτιμήστε το από ένα ακριβό διακοσμητικό αντικείμενο.  Η αληθινή αξία του πράσινου οργανισμού είναι πραγματικά μεγάλη και δεν συμβαδίζει με το κόστος της αγοράς του.
nikola duza b1DaZjbkq2c unsplash
  • Καθώς περπατάτε, αγοράστε για εσάς το κόκκινο τριαντάφυλλο, που θα θέλατε να σας χαρίσουν.  Μην ξεχνάτε ότι ο εαυτός σας είναι πολύτιμος και αξίζει αυτή την ευεργετική ενέργεια, αυτό το στολίδι με την απαράμιλλη ομορφιά. Το σύμβολο του έρωτα ταιριάζει απόλυτα στο χέρι σας και αρμόζει τέλεια σε ένα μικρό βάζο στον προσωπικό σας χώρο.
chris briggs mvp0FPgBqKM unsplash