Green Side
Πράσινο ημερολόγιο

Οι εργασίες στα φυτά σας τον Ιούλιο

Ioulios 01

Τον Ιούλιο, βλάστηση και τυχόν άνθηση εξελίσσονται δυναμικά με την κατάλληλη περιποίηση. Όμως, επειδή η ζέστη δυσαρεστεί τα φυτά και η ξηρή ατμόσφαιρα τα κάνει να υποφέρουν, χρειάζεται προσοχή και συγκεκριμένη διαχείριση.

Στον κήπο και τη βεράντα

Τον Ιούλιο, όταν ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία, μεταφέρετε -όσο αυτό είναι εφικτό- σε πιο δροσερές θέσεις, τα φυτά σε γλάστρα.

Προσοχή: αν δεν έχετε εγκαταστήσει ένα αυτόματο σύστημα άρδευσης, θα υπάρξουν προβλήματα σε περίπτωση που αφήσετε μόνα τα φυτά σας, ακόμα και για λίγες ημέρες. Βρείτε τρόπο να εξασφαλίσετε την αναγκαία υγρασία ή εμπιστευθείτε άμεσα σε μια αρμόδια εταιρεία το πότισμα, το οποίο θα γίνεται πάντα σωστά με τις κατάλληλες σωληνώσεις και τον “έξυπνο” προγραμματιστή.

Δώστε χρώμα στο μπαλκόνι, την ταράτσα, το αίθριο και το καθιστικό του κήπου με ανεπτυγμένα εποχιακά φυτά, όπως είναι οι σερφίνιες, δηλαδή οι κρεμοκλαδείς πετούνιες.  Μπορεί τώρα πια να μην υπάρχει η δυνατότητα να μεταφυτευτούν, αλλά σίγουρα είναι ικανές να ζήσουν στις δικές τους γλάστρες, με τις οποίες προσφέρονται στην αγορά και έτσι να στολίσουν ψηλές θέσεις, αρκεί να τις κρεμάσετε κάπου, όπως σε ξύλο πέργολας ή σε μεταλλικό στοιχείο της τέντας.            

    

Κλαδέψτε τις πετούνιες που ήδη καλλιεργείτε και ενισχύστε τη διακόσμησή σας με νέα “έτοιμα” φυτά.
Αν συντηρείτε φυτά μέσα στο σπίτι, καλό είναι να τα συγκεντρώσετε σε ομάδα, ώστε να επωφεληθούν της δροσιά, που αναδύει το κάθε ένα ξεχωριστά και όλα μαζί.

Στο σπίτι

Ποτίζετε με προσοχή τα φυτά του σπιτιού και δροσίζετε με καθαρό νερό τη βλάστησή τους, χωρίς υπερβολές.

Στον λαχανόκηπο

Μην ξεχνάτε να στηρίζετε τα φυτά που το χρειάζονται.

Μαζεύετε τους επίκαιρους καρπούς από τα δέντρα σας και αραιώστε τους βλαστούς ή τα φύλλα στο αμπέλι για να φωτίζονται καλύτερα τα σταφύλια σας.

Το γκαζόν έχει ανάγκη από μια αυτόματη άρδευση με τα κατάλληλα εξαρτήματα και τους απαραίτητους εκτοξευτές.

 Στον χλοοτάπητα (γκαζόν)   

         

Related posts

Εξωτικά μπαμπού: Δροσερές παρουσίες με θετική ενέργεια!

greenside
23 Αυγ

Οι εργασίες στα φυτά σας τον Μάρτιο

greenside
1 Μαρ

Παιώνια: μια πριγκίπισσα στη βεράντα σας!

greenside
31 Μάιος
Exit mobile version