Η γιορτινή ποϊνσέττια, το δημοφιλές αλεξανδρινό, δεν ομορφαίνει τον χώρο σας μόνο τα Χριστούγεννα. Από τη στιγμή που εμφανίζονται στην αγορά τα ολάνθιστα φυτά του, μέσα στο φθινόπωρο, είναι έτοιμα για να φτιάξουν τη διάθεσή σας και μια χαρούμενη διακόσμηση στο σπίτι.

Σε φυτώρια, ανθοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε από το φθινόπωρο το αλεξανδρινό ανθισμένο σε διάφορες αποχρώσεις. Η ποϊνσέττια, όπως αλλιώς αποκαλείται, συνδυάζεται ιδανικά με τα περισσότερα πράσινα είδη εσωτερικού χώρου, δημιουργώντας εντυπωσιακές συνθέσεις. Μην περιμένετε λοιπόν, μέχρι τα Χριστούγεννα. Πάρτε ιδέες από τους ειδικούς του Stars for Europe για τη διακόσμηση του σπιτιού σας με τα πολύτιμα φυτά του από την αρχή της σεζόν, όταν είναι διαθέσιμες οι περισσότερες ποικιλίες.

Green Living

Τα φυτά εσωτερικού χώρου αναδεικνύουν το σαλόνι σας και σε συνδυασμό με το αλεξανδρινό, μεταμορφώνουν το περιβάλλον σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Οκτώβριο και ειδικά Νοέμβριο θα εντοπίσετε την ποϊνσέττια ανθισμένη στις ιδιαίτερες αποχρώσεις του μπεζ και του βερικοκί. Χρησιμοποιήστε τα φυτά της για να συμπληρώσουν με υπέροχο τρόπο ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως είναι η αρέκα, η κέντια, οι μικροί φίκοι, η μονστέρα, η πιλέα κ.ά., ώστε να δημιουργήσουν μία φιλόξενη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός των πρωτότυπων αποχρώσεων του αλεξανδρινού με το ζωντανό πράσινο χρώμα προσδίδουν αρμονία στον χώρο και βοηθούν στη χαλάρωσή σας.

Τα ανθισμένα φυτά της ποϊνσέττιας συνδυάζονται αρμονικά με τα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου, δημιουργώντας για όμορφη ατμόσφαιρα στο σαλόνι.

Ζεστοί, φθινοπωρινοί τόνοι

Το βερικοκί του αλεξανδρινού, τα δοχεία από τερακότα και το μπορντό της πεπερόμιας συνυπάρχουν αρμονικά με σκοπό να σηματοδοτήσουν το φθινόπωρο και την έναρξη της περιόδου, κατά την οποία το σπίτι είναι στο επίκεντρο. Καθώς αλλάζει ο καιρός, τα ανθισμένα φυτά της ποϊνσέττιας σε ανοιχτόχρωμους γήινους τόνους συνδυάζονται όμορφα με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Την εικόνα ολοκληρώνουν μικρά βάζα από τερακότα, ένα κλασικό αγαπημένο υλικό, που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, όπως ακριβώς και το αλεξανδρινό!

2020 poinsettia 02000 Natural Christmas Warmth 01

Γλυκές αποχρώσεις του ροζ

Οι τρυφερές ρόδινες πινελιές είναι παντού φέτος -στη μόδα, στα καλλυντικά και στη διακόσμηση. Το ροζ είναι ιδιαίτερα κολακευτικό, όπως μία μικρή ποσότητα ρουζ που είναι αρκετή στο μάγουλο για να δείξει ένα πρόσωπο φρέσκο. Έτσι και στη διακόσμηση! Οι διακριτικές αποχρώσεις του ροζ εντυπωσιάζουν, ειδικά όταν συνδυάζονται με ψυχρούς και σκούρους τόνους. Τα ρόδινα φύλλα των ανθισμένων αλεξανδρινών συνδυάζονται υπέροχα με διακοσμητικά στο χρώμα του ανοιχτού γκρι, του μπεζ, του ροζ ή ακόμα και με διάφανα γυάλινα αντικείμενα, επειδή τονίζουν τις απαλές αποχρώσεις. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συνδυάστε ανθισμένες ποϊνσέττιες σε απαλό ή έντονο ροζ ή ακόμα και σε φούξια.

Μια όμορφη ιδέα για το σαλόνι ή το καθιστικό είναι τα κρεμαστά ράφια, που λειτουργούν ως τέλεια διαχωριστικά. Διακοσμήστε τα χρησιμοποιώντας διαφορετικά φυτά ανάλογα με την εποχή. Από το φθινόπωρο και όλο τον χειμώνα, επιλέξτε αλεξανδρινά και παχύφυτα.
Μια όμορφη ιδέα για το σαλόνι ή το καθιστικό είναι τα κρεμαστά ράφια, που λειτουργούν ως τέλεια διαχωριστικά. Διακοσμήστε τα χρησιμοποιώντας διαφορετικά φυτά ανάλογα με την εποχή. Από το φθινόπωρο και όλο τον χειμώνα, επιλέξτε αλεξανδρινά και παχύφυτα.

Φυσική γοητεία

Τα vintage στοιχεία δημιουργούν εντυπωσιακές αντιθέσεις με τα μοντέρνα έπιπλα και η επιλογή φυσικών υλικών είναι καθοριστική. Σε αυτήν την πρόταση, τα αλεξανδρινά χαρίζουν μία φρέσκια νότα στη διακόσμηση του σπιτιού, πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μπουκέτα σε πρωτότυπα βάζα, μεγάλα διακοσμητικά φανάρια και αλεξανδρινά με χαρούμενο κίτρινο χρώμα σε πήλινα κασπώ ή ψάθινα καλάθια.

2020 poinsettia 04000 Country Christmas Charm 19 1

Τα χρωματιστά φύλλα στο αλεξανδρινό δεν είναι πέταλα, αλλά πραγματικά φύλλα, που περιβάλλουν τα μικρά κίτρινα άνθη, που βρίσκονται στις κορυφές των βλαστών.

Πηγή των ιδεών και των φωτογραφιών είναι το “Stars for Europe” ( www.starsuniteeurope.eu και στο Facebook https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.)