Λάχανα

Άφθονα και φρέσκα λάχανα θα συναντήσουμε στην αγορά από τον Νοέμβριο και κατά τη διάρκεια όλου του χειμώνα. Τα τρυφερά φύλλα τους δημιουργούν νόστιμες και υγιεινές σαλάτες. Μπορούν όμως, και να μαγειρευτούν, μόνα τους ή με άλλες τροφές, όπως π.χ. με ρύζι. Όλες οι ποικιλίες είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, B και C. Επίσης, περιέχουν ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο, νάτριο και κάλιο.

Η Βοτανοθεραπευτική υποστηρίζει ότι τα λάχανα δεν είναι μόνο θαυμάσια διαιτητικά, αλλά έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες, λειτουργώντας κυρίως, κατά των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και των διαφόρων πληγών του δέρματος.

Μην ξεχνάτε: Καλό είναι να πλένετε τα φύλλα, πριν τα κόψετε σε μικρά τμήματα ή έστω, να μην αφήνετε τα κομμάτια τους στο νερό. Επίσης, όταν τα βράζετε, φροντίστε να βρίσκονται σε λίγο νερό, τόσο ώστε στο τέλος να το απορροφήσουν.

Τα μικρά λαχανάκια των Βρυξελλών απολαύστε τα ωμά ή μαγειρεμένα, όπως τα μεγάλα λάχανα.
Τα μικρά λαχανάκια των Βρυξελλών απολαύστε τα ωμά ή μαγειρεμένα, όπως τα μεγάλα λάχανα.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Αν και είναι μικρά, με μέγεθος σχεδόν όσο ένα καρύδι, μοιάζουν πραγματικά με τα δημοφιλή λάχανα, ακόμα και στα χρώματά του, αφού υπάρχουν μέχρι και κόκκινα, όπως και εκείνο, το μεγάλο. Το πρωτότυπο μίνι σχήμα τους έχει πρόθεση να αλλάξει τα πιάτα σας οπτικά, αλλά και ουσιαστικά. Τώρα λοιπόν που διατίθενται στην αγορά απολαύστε τα ωμά ή μαγειρεμένα, προσφέροντας στον οργανισμό σας, διάφορα θρεπτικά συστατικά και καλές ποσότητες βιταμινών Α, Β και αρκετή C.

Μην ξεχνάτε: Όταν διαλέγετε τα λαχανάκια Βρυξελλών να είναι σκληρά και συμπαγή.