Κάθε χρόνο, η Ολλανδία, το 3o Σάββατο του Ιανουαρίου, γιορτάζει την Ημέρα της τουλίπας! Συνεπώς, φέτος, στις 20 Ιανουαρίου, στο Άμστερνταμ, διοργανώνεται μια Γιορτή με χρώματα και μουσική! Στην πλατεία των Μουσείων (Museumplein): ένα πάρτι με 200.000 τουλίπες!

Αφορμή και αιτία

Η τουλίπα είναι ένα ζωντανό σύμβολο της Ολλανδίας και σίγουρα, μια πολύ καλή πηγή χρημάτων για τη Χώρα! Οι εκεί φυτωριούχοι επεκτείνουν συνεχώς, την καλλιέργειά της και τις ποικιλίες της! Στα πλαίσια της προώθησης του ωραίου λουλουδιού, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, όπως και η συγκεκριμένη, η οποία έχει καθιερώσει την Εθνική Ημέρας της τουλίπας από το 2012!

Η Γιορτή

Κάθε χρόνο, το 3ο Σάββατο του Ιανουαρίου, ξεκινά επίσημα, η εποχή της τουλίπας και γιορτάζεται στην πλατεία των Μουσείων (Museumplein), σε ένα πρωτότυπο «κήπο», με ένα πολύχρωμο πάρτι! Μάλιστα, φέτος, θα έχει ως τίτλο: “Let’s Dance”! Και αυτό, επειδή η τουλίπα, καθώς εξελίσσεται και ωριμάζει, μοιάζει να χορεύει πραγματικά! Αρκεί να το προσέξουμε! ( https://www.iamsterdam.com/en/whats-on/calendar/festivals/events/national-tulip-day )  

Το μεσημέρι, στη 13:00, θα ανοίξουν οι “πόρτες” του πρωτότυπου “κήπου” μαζί με μουσική και DJ! Στην είσοδο, οι επισκέπτες θα πάρουν μια ειδική τσάντα για το «δώρο» τους: ένα όμορφο μπουκέτο, που θα φτιάξουν, διαλέγοντας μέχρι 20 τουλίπες μόνοι τους! Συγχρόνως, μπορούν να περιηγηθούν στους διαδρόμους για 30 – 60 λεπτά, να απολαύσουν το θέαμα και να φωτογραφίσουν τις τουλίπες! ( https://holland-explorer.com/tijdvoortulpen/ )

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα και την Εκδήλωση στην Ολλανδία, στον επίσημο Ιστότοπο (It’s time for tulips!): https://tulpentijd.nl/en/ ! Πληροφορίες και για άλλες εκδηλώσεις σχετικά, με το ωραίο λουλούδι στον αρμόδιο Ιστότοπο: https://tulpenpromotie.nl/en/

Η Γιορτή της Εθνικής Ημέρας της τουλίπας στην Ολλανδία! Φωτογραφία από τον επίσημο Ιστότοπο ( https://tulpentijd.nl/en/#organisation )
Η Γιορτή της Εθνικής Ημέρα της τουλίπας στην Ολλανδία! Φωτογραφία από τον επίσημο Ιστότοπο ( https://tulpentijd.nl/en/#organisation )

Και στο Βέλγιο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ημέρα της Τουλίπας γιορτάζεται και στο Βέλγιο! ( https://tulpenpromotie.nl/en/projects/tulipday-belgium/ )

Στην Αμβέρσα, την ίδια ημέρα, 20 Ιανουαρίου 2024, και την ίδια ώρα, στη 13:00, 100.000 τουλίπες περιμένουν σε έναν επίσης, ωραίο κήπο «συλλογής», στην πλατεία Όπερας (Operaplein), όπου θα προσφέρεται ένα μπουκέτο από 15 τουλίπες σε κάθε επισκέπτη! Τα εγκαίνια της Εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και εδώ, με πολύ μουσική και τον απαραίτητο DJ!

Την Ημέρα της τουλίπας:

  • Ας γιορτάσουμε μαζί με τις μεγάλες ανθοκομικές Χώρες, έστω και νοερά! Έστω και από μακριά! Βάζοντας στο ανθοδοχείο μας τουλίπες, θαυμάζοντας τις μοναδικές φωτογραφίες τους στις περιοχές, όπου τις έχουν αγαπήσει και εκτιμήσει όσο αξίζουν!
  • Ας μάθουμε και για τις δικές μας, τις ελληνικές ποικιλίες, επίσης, ελκυστικές και με πολύ καλές προοπτικές! ( https://tulips.gr/ )
  • Και ας ευχηθούμε “Χρόνια πολλά” στο λουλούδι που ομορφαίνει το σπίτι, τη βεράντα και τον κήπο, με πρωτότυπα σχήματα και υπέροχες αποχρώσεις στα μεγάλα πέταλα!