Το Βιολογικό Κομπόστ Posidonia είναι ένα φυσικό προϊόν με ξεχωριστές λιπασματικές  ιδιότητες. Προέρχεται κατεξοχήν από φύκια της ελληνικής θάλασσας και προορίζεται για τη θρέψη των φυτών σε κήπο και βεράντα, σε έδαφος και γλάστρες.

Σημαντικά στοιχεία

Το καινοτόμο Βιολογικό Κομπόστ Posidonia της βραβευμένης εταιρείας Compost Hellas,  δημιουργείται από ανακύκλωση του φυτού Posidonia oceanica, δηλαδή  από φύκια της ελληνικής θάλασσας, κατά ένα μεγάλο ποσοστό (>80%) και δευτερευόντως, από στέμφυλα  οινοποιίας, καθώς και από φύλλα ελιάς και ελαιοπυρήνα.

Συνεπώς, είναι 100% φυσικό προϊόν, ιδανικό για τη Βιολογική και τη συμβατική Γεωργία, ενώ προτείνεται για τις κηπευτικές και ανθοκομικές καλλιέργειες, αλλά και για καρποφόρα, όπως οπωροφόρα, ελιές και αμπέλια. Είναι κατάλληλο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες, για  κήπο, για χλοοτάπητα, αλλά και για φυτά σε γλάστρες.

Το πολυδύναμο Κομπόστ Posidonia της Compost Hellas είναι ένα φυσικό λίπασμα, που λειτουργεί και ως  εδαφοβελτιωτικό, αλλά και ως προστατευτικό, επειδή ελέγχει τις ασθένειες, ενώ βοηθά στην αποφυγή μολύνσεων και στον έλεγχο των παρασίτων.

Το Βιολογικό Κομπόστ Posidonia είναι πολύτιμο για τη θρέψη των καρποφόρων, όπως και της ελιάς.
Το Βιολογικό Κομπόστ Posidonia είναι πολύτιμο για τη θρέψη των καρποφόρων, όπως και της ελιάς.

Πολύπλευρος ρόλος

Το Βιολογικό Κομπόστ Posidonia προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία στα φυτά, ενώ αναζωογονεί το έδαφος σε μια ανοιχτή έκταση, αλλά και το χώμα σε μια γλάστρα. Ενθαρρύνει την βιολογική δραστηριότητα της εδαφικής χλωρίδας και πανίδας, ενώ καταστέλλει τις φυτικές ασθένειες, που προέρχονται από το χώμα.  

Το φυσικό κομπόστ πρέπει να ενσωματώνεται στο χώμα της γλάστρας.
Το φυσικό κομπόστ πρέπει να ενσωματώνεται στο χώμα της γλάστρας.

Όταν χρειαστεί να προχωρήσετε σε μεταφύτευση με αλλαγή γλάστρας, χρησιμοποιήστε  τρία (3) μέρη κατάλληλου μείγματος και ένα (1) μέρος Κομπόστ Posidonia. Αν απλά θέλετε μόνο να ανανεώσετε το ήδη υπάρχον χώμα, προσθέστε επιφανειακά και ενσωματώστε προσεχτικά, μια καλή ποσότητα Κομπόστ, μέσα στον  Μάρτιο και νωρίς τον Σεπτέμβριο.

Συνεπώς, αν πρόκειται να κάνετε μεταφύτευση ή να εμπλουτίσετε το χώμα των φυτών σας, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, θυμηθείτε το πολυδύναμο Κομπόστ Posidonia της Compost Hellas, ένα ιδανικό φυσικό λίπασμα, που λειτουργεί και ως  εδαφοβελτιωτικό, αλλά και ως προστατευτικό, επειδή ελέγχει τις ασθένειες, ενώ βοηθά στην αποφυγή μολύνσεων και στον έλεγχο των παρασίτων. Για επιπλέον στοιχεία, μεταβείτε στο https://www.compost.gr/compost-gr .