Διακοσμήστε τον χώρο σας με πολύχρωμα αλεξανδρινά και φτιάξτε τη διάθεσή σας. Διαλέξτε τόνους και συνδυάστε φυτά, ανάλογα το σκηνικό και την αίσθηση, που θέλετε να δημιουργήσετε.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι ημέρες είναι μικρές και η διάθεση δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει. Ένας στους τρεις ανθρώπους υπολογίζεται ότι υποφέρει από αρνητική διάθεση κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και ο καθαρός αέρας βοηθούν, όπως ακριβώς και τα έντονα χρώματα και η επαφή με τα φυτά. Το αλεξανδρινό, το απόλυτο χριστουγεννιάτικο φυτό, με τα μεγάλα φύλλα και τα εντυπωσιακά χρώματα, προσφέρει την απαραίτητη νότα αισιοδοξίας και χαράς σε κάθε χώρο, εξαφανίζοντας και την παραμικρή υπόνοια εποχικής μελαγχολίας.

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον για να χαλαρώσετε ή έναν φωτεινό, αισιόδοξο χώρο για δύναμη και ενέργεια όλη την ημέρα: Υπάρχει η κατάλληλη απόχρωση αλεξανδρινού για κάθε περίσταση!

Το αλεξανδρινό στις αποχρώσεις του ροζ χαρίζει ζεστασιά και θαλπωρή

To αλεξανδρινό σε διακριτικές, παστέλ αποχρώσεις του ροζ, του σομόν και του βερικοκί, δημιουργεί μία όμορφη αίσθηση θαλπωρής στον χώρο, ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία. Φτιάξτε μια όμορφη σύνθεση επάνω σε ένα τραπέζι με γλάστρες, όπου καλλιεργούνται μικρά αλεξανδρινά στις συγκεκριμένες αποχρώσεις και συνδυάστε τις με μια επίκαιρη διακοσμητική κολοκύθα και λίγα πεσμένα φύλλα.

Αποχρώσεις διακριτικές και χαλαρωτικές: αλεξανδρινά με φύλλα σε ροζ - σομόν και βερικοκί, δημιουργούν ένα χαλαρό και οικείο περιβάλλον!
Αποχρώσεις διακριτικές και χαλαρωτικές: αλεξανδρινά με φύλλα σε ροζ – σομόν και βερικοκί, δημιουργούν ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον!

Τα κίτρινα αλεξανδρινά εμπνέουν αισιοδοξία και χαρά

Το κίτρινο συμβολίζει τον ήλιο και το φως. Τα αλεξανδρινά σε έντονο κίτρινο χρώμα φωτίζουν το δωμάτιο και αποπνέουν χαρά και αισιοδοξία. Έτσι, είναι πλέον ιδανικά για να καταπολεμήσετε τη εποχική μελαγχολία και να κάνετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας χαρούμενη, ακόμα και τις πιο σκοτεινές ημέρες του χειμώνα.

Τα κίτρινα αλεξανδρινά είναι αναμφισβήτητα τα πιο χαρούμενα και συνδυάζονται αρμονικά με τα λευκά, για να φωτίσουν τον χώρο σας.
Τα κίτρινα αλεξανδρινά είναι αναμφισβήτητα τα πιο χαρούμενα και συνδυάζονται αρμονικά με τα λευκά, για να φωτίσουν το σπίτι σας.

Κόκκινο αλεξανδρινό για ζωντάνια και ενέργεια

Το κόκκινο αλεξανδρινό είναι η ιδανική επιλογή για όποιον αποζητά ενέργεια και ζωντάνια, αφού το κόκκινο συμβολίζει τον δυναμισμό. Εάν νιώθετε ότι σας λείπει μια τόνωση στην ενέργειά σας, επιλέξτε να συντηρήσετε το κόκκινο αλεξανδρινό σε διάφορες αποχρώσεις, από το ανοιχτό κόκκινο, μέχρι το βαθύ κόκκινο του κρασιού.

Θυμηθείτε:

Ανεξάρτητα από το χρώμα του αλεξανδρινού, που θα επιλέξετε, η επίδραση στη διάθεσή σας είναι εγγυημένη. Κι αν δυσκολεύεστε να καταλήξετε σε μία μόνο απόχρωση, κάντε συνδυασμούς και δημιουργήστε μία πολύχρωμη σύνθεση. Eίναι σίγουρο ότι θα σας φέρει χαρά και χαμόγελο.

Κάντε συνδυασμούς και δημιουργήστε μία πολύχρωμη χαρούμενη σύνθεση.
Κάντε συνδυασμούς και δημιουργήστε μία πολύχρωμη χαρούμενη σύνθεση.

Για μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα και μεγέθη αλεξανδρινού, επισκεφτείτε ένα ανθοπωλείο ή ένα φυτώριο από τα μέσα φθινοπώρου και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Φυσικά, όσο πιο γρήγορα ενδιαφερθείτε και κυρίως, κοντά στις γιορτές, τόσο πιο εύκολο είναι να εντοπίσετε τις σπάνιες αποχρώσεις.

Πηγή των ιδεών και των φωτογραφιών είναι το “Stars for Europe” ( www.starsuniteeurope.eu και στο Facebook https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/ ).